ONZE DIEREN

RUNDEREN, VARKENS EN BOKKEN

Op dit moment houdt de Holyhoeve runderen, varkens en bokken. Het zijn dieren van een speciaal geselecteerd ras die op een goede en kalme manier tot volwassen dieren kunnen uitgroeien. Voor elk van de dieren stelt de Holyhoeve een fokprogramma samen, zodat zij steeds voldoende jonge dieren hebben om in de vraag van hun klanten te voorzien. Daarbij geldt: uitverkocht is uitverkocht. Er is een maximum aan het aantal dieren dat de Holyhoeve jaarlijks op deze verantwoorde wijze kan grootbrengen.

LAKENVELDER RUNDEREN

Alle runderen die de Holyhoeve grootbrengt zijn van het Lakenvelder ras. Dit type koe hoort van oudsher thuis in Nederland, maar onder druk van de melkproductie werden ze vervangen voor andere koeien. Door juist voor Lakenvelders te kiezen, versterkt de Holyhoeve het oorspronkelijke, landelijke beeld in Midden-Delfland en Stellingwerven.

Lees meer

HAMSHIRE VARKENS

De varkens van de Holyhoeve zijn van het Hamshire ras. Dit zijn sterke varkens die wat minder biggen voortbrengen dan het bekende, roze varken, maar ze zijn beter geschikt om buiten in het open veld rond te scharrelen.

Lees meer

NEDERLANDSE MELKGEIT

Op de boerderij in Stellingwerven wordt een klein aantal geiten gemolken. Deze geiten leveren éénmaal in hun leven lammeren. De lammetjes mogen uiteraard bij de moeder blijven. Als de lammetjes groot genoeg zijn haalt de Holyhoeve de lammetjes bij de moeder weg en melkt de Holyhoeve de moederdieren door voor de productie van geitenkaas.

Op een geitenmelkerij in Midden-Delfland worden jaarlijks vele jonge geitjes geboren. De geiten zorgen voor de melk op de boerderij, maar er komen uiteraard ook bokken ter wereld. De bokjes worden lokaal afgemest. 


Lees meer