ONZE DIEREN

RUNDEREN, VARKENS EN BOKKEN

Op dit moment houdt de Holy Hoeve runderen, varkens en bokken. Het zijn dieren van een speciaal geselecteerd ras die op een goede en kalme manier tot volwassen dieren kunnen uitgroeien. Voor elk van de dieren stelt Holy Hoeve een fokprogramma samen, zodat zij steeds voldoende jonge dieren hebben om in de vraag van hun klanten te voorzien. Daarbij geldt: uitverkocht is uitverkocht. Er is een maximum aan het aantal dieren dat Holy Hoeve jaarlijks op deze verantwoorde wijze kan grootbrengen.

LAKENVELDER RUNDEREN

Alle runderen die Holy Hoeve grootbrengt zijn van het Lakenvelder ras. Dit type koe hoort van oudsher thuis in de polders van Zuid-Holland, maar onder druk van de melkproductie werden ze vervangen voor andere koeien. Door juist voor Lakenvelders te kiezen, versterkt Holy Hoeve het oorspronkelijke, landelijke beeld in Midden-Delfland.

Lees meer

HAMSHIRE VARKENS

De varkens van Holy Hoeve zijn van het Hamshire ras. Dit zijn sterke varkens die wat minder biggen voortbrengen dan het bekende, roze varken, maar ze zijn beter geschikt om buiten in het open veld rond te scharrelen.

Lees meer

NEDERLANDSE MELKGEIT

Op een geitenmelkerij in Midden-Delfland worden jaarlijks vele jonge geitjes geboren. De geiten zorgen voor de melk op de boerderij, maar er komen uiteraard ook bokken ter wereld.

Lees meer