Nieuws

Chef's bepalen samen met Holy Hoeve hoe diervriendelijk vlees eruitziet

“Kwaliteit is een puzzel die we samen met de chef-kok oplossen. Dat vinden wij ook het leukste”, zegt Jordi van der Poel, medeoprichter van de Holy Hoeve. “Kwaliteit van leven, vlees van hoge kwaliteit, is voor elk van onze afnemers essentieel. Daarom leveren wij het vlees zoveel mogelijk op maat, met de eigenschappen die een specifieke chef-kok wenst.” Inmiddels zijn er al 15 restaurants – waaronder het Rijswijkse sterrenrestaurant Niven – die in kleine of grotere hoeveelheden ons rund-, varkens- of bokkenvlees afnemen.

De focus bij de Holy Hoeve ligt op een diervriendelijke handelswijze en een persoonlijke aanpak. Met hun unieke concept brengen Jordi van der Poel en Sven Zonneveld bij verschillende boeren in Vlaardingen en Midden-Delfland dieren met veel zorg en liefde groot, waarna ze met persoonlijke zorg en aandacht worden geslacht.

Maatwerk en evaluaties
Van der Poel: “We werken heel klantgericht, waarbij ‘maatwerk’ het sleutelwoord is.” Dat begint al helemaal vooraan in het ‘proces’: per dier bekijken de medewerkers van de Holy Hoeve voor welke klant dat specifieke dier geschikt zou kunnen zijn. “We leveren als een van de weinigen in Nederland ‘droog’ varkensvlees”, zegt Zonneveld. “Dat is vlees dat minder vocht bevat en wat vetter is. Het vlees heeft een betere smaak en is interessant voor restaurants.” Van der Poel vult aan: “We zijn als het ware collega’s van de chef-kok. We zien de kok als een belangrijke partner in het proces om op diervriendelijke wijze vlees te consumeren.”

Lees ook de publicatie op Entree Magazine.